Geffen_03.jpg

Geffen Street Residence

Residential

Located in the old Tel-Aviv enclave known as "Shikun Haktzinim", the design respectfully follows the house's previous owners  who was a skilled carpenter who decorated the house meticulously with his work. A central staircase becomes the focal point of the house, allowing a strong horizontal connection to the top floor gallery addition. In order to provide maximum floor space to the top addition, a playful set of step-stairs ware designed, reminiscing traditional monastery steps used to bridge tight spaces. 

Many of the previous owner's millwork has been taken apart and re-assembled, thus keeping a nostalgic eye on an otherwise modern house.

Staying true to the desire to celebrate the past, a large glass wall opens up facing a 400 year old olive tree, giving some shade to the intimate sun-lit corner.

Client

Location

Size

Status

Year

Private

Tel Aviv, Israel

220 sqm

Built

2015

Geffen_05.jpg
Geffen_04.jpg
Geffen_02.jpg
Geffen_07.jpg
Geffen_13.jpg
Geffen_06.jpg
Geffen_15.jpg
Geffen_22.jpg
Geffen_16.jpg
Geffen_01.jpg
Geffen_11.jpg
Geffen_12.jpg
Geffen_10.jpg
Geffen_18.jpg
Geffen_21.jpg
Geffen_19.jpg
Geffen_09.jpg
Geffen_08.jpg
Geffen_20.jpg